Vergroenen en verrijken, kan altijd!

Je hebt niet altijd veel ruimte nodig om je paddock te vergroenen. Misschien heb je geen ruimte voor een complete track, maar verrijken kan altijd. Laat je inspireren door het Paardentuinen basis beplantingsplan.

1: Een gemengde paardenhaag

Een gemengde paardenhaag is een goede start. Een haag heeft relatief weinig ruimte nodig. Je kunt diverse soorten aanplanten en ontdekken waar je paard de meeste belangstelling voor heeft. Een haag stimuleert het hapje stapje eten omdat er elke meter wat anders groeit.

 

2: Groene hoekjes

Kant de hoeken van je paddock af en je hebt een mooi afgezet stukje waar je enkele planten en/of een schaduwboom kunt aanplanten. Plant een boom bijvoorkeur aan de zuidkant van de paddock, zo geeft de boom de meeste schaduw op het heetste moment van de dag. Kun je maar een boom planten? Overweeg dan een zomerbloeiende of winterbloeiende boom, zoals een wilg of een linde. Dit zijn echte bijenbomen.

 

3: Snackeiland

In een ruimere paddock kun je een snackeiland maken. Dit werkt als een soort rotonde die direct veel meer beweging stimuleert. Er ontstaat als het ware een mini track. Je kunt het snackeiland invullen met verschillende soorten en (bij voldoende grootte) in het midden misschien zelfs voorzien van niet eetbare, maar zeer waardevolle vogelbosjes. Zoals een Gelderse roos, hulst of kardinaalsmuts.

 

Laat een reactie achter