Maak kennis met Laura

Vanuit hart voor het paard en met oog op het landschap

Laura Knoops is tuin- en landschapsontwerper én paardenliefhebber. Ze is het creatieve brein achter ontwerpen van Paardentuinen. Als tuin- en landschapsontwerper heeft ze een onderzoekende houding en lenigheid van geest. Ze zit altijd vol ideeën die onze opdrachtgevers telkens weer verrassen en nieuwe inzichten geven. Als paardenliefhebber is ze altijd zoekende naar de meest vriendelijke manier van paarden houden.

In ‘Paardentuinen’ komen deze twee drijfveren samen. Ze ontwikkelde ‘De Paardentuin’ in Winssen, omgeving Nijmegen. Een voorbeeldlocatie voor natuurlijkere paardenhuisvesting met daarbij een holistische kijk op natuur en landschap. Bij elke landschappelijke inpassing van paardenhuisvesting streeft ze naar het behoudt of zelfs vergroten van de landschappelijke en ecologische waarden van een gebied en het verkrijgen van een rijke biodiversiteit.

Paardentuinen maakt onderdeel uit van Toffe Tuinen. Dus waarom zou je de mogelijkheden voor een natuurrijke, biodiverse leefomgeving beperken tot je paddock en niet doortrekken tot in je privé tuin?

'Een geslaagde uitvoering begint bij een gedegen ontwerp.'

Waarom kiezen voor Paardentuinen

Of je nu voor de hobby of bedrijfsmatig paarden houdt, we helpen je graag met de inrichting van je terrein.  De meeste opdrachtgevers komen bij ons omdat zij:

  • Een natuurlijke huisvesting wensen voor hun paard
  • Grote waarde hechte aan paardenwelzijn
  • Bij willen dragen aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier
  • De leefomgeving van hun paard willen betrekken bij de tuin
  • Een omgevingsvergunning nodig hebben voor ontwikkelingen op het erf
  • Hun erf willen laten dienen als een visitekaartje voor hun bedrijf

 

Voorstellen Laura Knoops

Ontwerpen is een vak en ik beschouw het als een ambacht

Ontwerpen is een dynamisch proces dat constant vloeit tussen hoofd en hand. Tussen idee en verbeelding en weer terug. Elk vormgegeven component wordt beoordeeld om te bepalen of het verdere uitwerking behoeft. Het ontwerp komt om die reden nog altijd al schetsende met de hand, op papier tot ontwikkeling. Vervolgens wordt het digitaal verder uitgewerkt tot een ontwerptekening. Pennen en papier gaan samen met moderne technologie en software.