Open dag

Op zaterdag 6 augustus organiseert Paardentuinen haar eerste open dag! Op die dag kun je een kijkje komen nemen in De Paardentuin. Een Equi Habitat® dat antwoord geeft op de vraag om paarden een natuurlijkere leefomgeving te bieden met respect voor ecologische en landschappelijke waarden. 

De Paardentuin

De Paardentuin is gelegen in Winssen. Het Equi Habitat® van circa 2500 m2 ligt aan de rand van het dorp op de overgang naar het uiterwaarden landschap aan rivier de Waal. Hier leven onze drie pony's in een omgeving waar ze 365 dagen in het jaar vrije keuze hebben. Om te bewegen, binnen of buiten te staan, om te kiezen wat ze willen eten en waar ze verschillende uitdagingen vinden.

 

Onderdelen

De Paardentuin omvat alle onderdelen van een Equi Habitat en meer!
 • Tracksysteem met een zomer en all-season track
 • Natuurlijk drinkwater en een wadi
 • Rijke diversiteit aan beplanting
 • Paardenborders kant-en-klaar
 • De Haybutler van Paddock Tweaks
 • Heuvel
 • Rotatieweiden en kruidenranden
 • Duurzame afrastering
 • Schuilgelegenheid
 • Blotevoetenpad
 • Diverse voorbeelden van paddock verrijking
 • Diverse voorbeelden van Passive Physio®
 
Kenissessie paardentuinen

Ook aanwezig

Paard & Plant

Tijdens de open dag is ook Paard & Plant aanwezig! Het adres voor eetbare paardenplanten. Ben je hebberig geworden van al die prachtige planten? Dan kun je tijdens de open dag  direct jouw favoriete planten kopen om jouw paardenparadijs helemaal af te maken.

Gezonde pony

Heb je leuke vormen van paddock verrijking gezien? Ben je op zoek naar gezonde likstenen voor het maken van een zoutrots? Maak dan kennis met Gezonde pony. Dé online webshop om je paddock verder aan te kleden en heeft alles om jouw pony gezond te houden.

Jessica Vos Hoefverzorging

Ben je geïnspireerd geraakt door de verschillende ondergronden in de Paardentuin en ben je benieuwd of dit ook voor jouw paarden haalbaar is? Laat je informeren door Jessica Vos hoefverzorging en leer hoe je paardenhoeven gezond houdt.

Pure horse

Pure horse is een van de vooraanstaande voedingsspecialisten in paardenland. Met de Pure Horse Box voorzien zij vele paarden van biologische voeding die dicht bij de natuur van het paard staat. Naast voedingsadvies en verkoop van paardenvoeding organiseren ze regelmatig educatieve evenementen omtrent paardenvoeding en gezondheid.

Informatie

Datum: Zaterdag 6 augustus 2022
Tijd: 12.00 – 17.00 uur
Investering: €10,00 per persoon. Elke deelnemer ontvang een Toffe Goodie dag en een waardebon van €10,00 voor deelname aan activiteiten van Paardentuinen.
Annuleren: Je inschrijving is niet restitueerbaar, wel kun je jouw plek overdragen aan iemand anders. Laat ons per mail weten wie jouw plaats vervangt.
Locatie: Winssen, Gelderland. Het exacte adres en parkeerinformatie krijg je per mail, voor aanvang van het evenement.
Huisregels: Om onze pony's zo min mogelijk te storen word je verzocht ze niet te aaien en niet te roepen. Huisdieren zijn helaas niet welkom en roken is niet toegestaan. Kinderen zijn welkom mits ze zich rustig gedragen.

 

Persoonlijk advies

Tijdens de open dag kun je zelf rondlopen door de Paardentuin. Wil je advies over het ontwerpen en aanleggen van een natuurlijke huisvesting en vind je persoonlijke aandacht fijner? Dan past deelname aan een kennissessie of een 1-1 adviessessie beter bij jou!

Totaal: € -
Blotevoetenpad paarden