Maak gebruik van onze ontwerpservice

Paardentuin, Equi Habitat, Paddock Paradise, hippisch ontwerp, paard en plan, paard en pand, erfinrichting, paardenerf, paardenhuisvesting, landelijke tuin, Nijmegen, Winssen

Vind jij het prettig om een vakkundig ontwerp uit te laten werken?  Dan ben je bij Paardentuinen aan het juiste adres. Op basis van een adviessessie inventariseren we wat er is en welke mogelijkheden dit biedt. Bekijk de verschillende adviesvormen hier.

Paardentuinen is onderdeel van Toffe Tuinen. Laura's ontwerpburo voor natuurrijke tuinen. Met hetzelfde gemak laat je jouw privé tuin dan ook mee ontwerpen. Zo maak je van jouw tuin en paddock een samenhangend geheel waar mens, paard en natuur samenkomen.

Hieronder lees je hoe een ontwerptraject verloopt. Wil je voorbeelden van Paardentuinen zien? Bekijk dan eens ons portfolio  en neem vooral ook eens een kijkje op de website van Toffe Tuinen.

 

| De 7 stappen op weg naar jouw paardentuin |

Een adviesgesprek

Een ontwerptraject begint altijd met een adviesgesprek. In dit gesprek verkennen we het terrein en inventariseren we wat reeds aanwezig is. Zo worden de kracht- en knelpunten van het terrein inzichtelijk. Aan de hand van een QuickScan lopen we de wensen door zodat we niets vergeten. We bespreken de mogelijkheden en tasten af of we samen op één lijn zitten. Ontdek de verschillende adviesvormen onder advies. Als startpunt van een ontwerptraject kies je het beste voor een 'Krabbelen en Babbelen sessie' of een ' Strategiesessie' of een ' Kwaliteitstoets' .

De opdrachtomschrijving en offerte

Besluit je na de adviessessie dat je het ontwerp graag wilt overlaten aan Paardentuinen?  Dan maken we een offerte en gaan, na schriftelijk akkoord, beginnen met het ontwerpen of verder uitwerken van jouw paardentuin. 

De tuininmeting

Als ondergrond voor het ontwerp van de paardentuin volstaat een actuele luchtfoto. Wordt ook de privétuin meegenomen in het ontwerp, dan is een inmeting nodig van een hoger detailniveau. Indien die niet bekend zijn, zal de tuin eerst worden opgemeten. We houden rekening met (kadastrale) grenzen en bepaalde objecten, zoals de woning zelf, maar ook een schuur of een boom die je beslist wilt laten staan. Een zorgvuldige inmeting leidt tot nauwkeurig ontwerp en een soepele, voorspoedige uitvoering.

Het conceptontwerp

In het conceptontwerp worden alle losse elementen één geheel. Al schetsend met pen en papier gaat Laura op zoek naar de heldere lijn, de juiste vorm en logische indeling. Met als doel een evenwichtige balans te vinden. Tussen paardenhuisvesting en natuurontwikkeling, tussen wensen van de menselijke gebruikers als de paarden die de paardentuin gaan bewonen, tussen behoudt van het cultuurlandschap en vergroten van ecologische waarden. 

 

Bespreking conceptontwerp

Wanneer je het conceptontwerp ziet, zal het een bepaalde emotie bij jou los maken. Gevoel wordt nu tastbaar. We nemen het conceptontwerp uitvoerig samen door. Laura licht toe hoe het ontwerp tot stand is gekozen en welke keuzes ze heeft gemaakt. Zo neemt ze jullie mee in het proces en gaat het ontwerp in jullie leven. Eigenlijk is het conceptontwerp te zien als een “praatstuk”. Tijdens dit gesprek is er volop gelegenheid om input te geven en nieuwe of aanvullende inbreng te geven.

.

Het definitieve tuinontwerp met eventuele aanvullende plannen

Het conceptontwerp wordt op basis van de gedeelde feedback uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Jullie krijgen het ontwerp vervolgens persoonlijk aangeboden in de vorm van een beeldend ontwerpboek. Dat kan per post of in combinatie met een extra samenkomst. 

Begeleiding bij uitvoering

Graag help ik je met de stap naar de uitvoering van het ontwerp en de realisatie van de tuin. Ik kan technische details voor je uitwerken en bijvoorbeeld een lijst met hoeveelheden voor je opstellen. Samen vragen we verschillende offertes aan en help ik je appels met appels te vergelijken. Wanneer er een uitvoeringspartner gekozen is, zal het plan aan de uitvoerende partij worden toegelicht.

Gedurende de aanleg kan een tussentijdse begeleiding op de aanlegwerkzaamheden worden uitgevoerd. Tijdens de aanleg vinden er een of meerdere bezoeken plaats van Paardentuinen, die dan vragen beantwoordt, toezicht houdt op knelpunten en bijsturing geeft. Deze uren worden dan verrekend op basis van nacalculatie.

Follow-up

Na de aanleg of – aanplant komen we graag nog eens een kijkje nemen. We blikken tijdens deze follow-up terug op het proces, waarbij er ruimte is voor reflectie. Hoe ervaren de paarden de paardentuin? Hoe ervaren jullie de paardentuin? Is het gebruik praktisch?  Voldoet de tuin als compleet plaatje aan jouw wensen? 

Adviesgesprek afspreken?

Heb je interesse of wil je graag meer weten? Neem dan contact op. Ik neem jouw perceel graag eens onder de loep. Een leuk gesprek hebben we sowieso.