Masterclass

Masterclass Natuur in het Equi Habitat®

In deze masterclass leer je hoe je met de aanleg van jouw Paddock Paradise® of Equi Habitat® tegelijkertijd meer natuurwaarde kunt creëren. Vaak kun je met enkele aanpassingen je terrein gelijk aantrekkelijker maken voor Nederlandse flora en fauna. De natuur van Nederland was vroeger namelijk veel rijker en diverser. Met het toenemende aantal paarden in het landelijk gebied ontstaan kansen voor natuurontwikkeling en kunnen we de omgeving mooier maken. Verpaarding van het landschap als pluspunt!

 

Verrijking voor meer dan alleen je paard, maakt je terrein dubbel zoveel waard.

Wat gaan we doen

In deze masterclass:

  • Behandelen we onderdelen van het Equi Habitat® die je makkelijk van extra natuurwaarde kunt voorzien en ik vertel je uiteraard hoe.
  • Maak je kennis met verschillende diersoorten die kunnen profiteren van jouw paardenparadijs en leg ik je uit hoe je jouw terrein geschikt maakt.
  • Leer je welke planten veel ecologische waarde toevoegen aan je Equi Habitat en dus niet mogen ontbreken.

Na deze masterclass:

  • Kun je jouw ontwerp nog eens kritisch onder de loep nemen om te zien of je een extra natuurlaag kunt aanbrengen.
  • Kun je aanpassingen doen aan je ontwerp om meer impact te creëren voor onze inheemse flora en fauna.
  • Weet je waar je op moet letten bij het kiezen en kopen van beplanting.
Totaal: € -

 

Algemeen

Deze masterclass vindt plaats op de locatie van Paardentuinen in Winssen. Onze voorbeeldlocatie bevat alle onderdelen van een Equi Habitat® om je te inspireren een huisvesting te creëren uit liefde voor het paard én met oog op het landschap. We beginnen om 10:00 uur en sluiten af om 13:00 uur. Inloop is vanaf 9:30 uur.

Deze masterclass wordt gegeven in groepen van maximaal 10 deelnemers. De investering bedraagt € 75,- per persoon inclusief btw. Deelname is inclusief syllabus, koffie/thee en versnaperingen.

IMG_7563_LOW