Adviesmogelijkheden

Advies-tuinadvies-advies aan huis-paardentuin-tuinarchitect-tuinaanleg-hovenier-tuinontwerper-Laura Knoops-Landschapsontwer-landschappelijkeinpassing-Equi Habitat-Paardenhabitat-paddock paradise-natuurlijk paarden houden-paardnatuurlijk

Een adviesgesprek is een laagdrempelige manier om meer zicht te krijgen op het realiseren van een Paardentuin. De duur van een adviesgesprek bepaal jij, passend in jouw budget. Een adviesgesprek kan variëren van een uur tot een hele dag. Adviezen worden op de locatie gegeven en niet via email of telefonisch. Er zijn verschillende adviesvormen die hieronder worden toegelicht:

Vraagbaak

Een adviesgesprek kan gebruikt worden om al je vragen af te vuren waar je mee zit. In dit geval neem jij de leiding in het gesprek en doe ik mijn best al je vragen zo volledig mogelijk te beantwoorden. Mocht ik een vraag niet direct kunnen beantwoorden, neem ik die mee naar kantoor en kom zo snel mogelijk met het antwoord bij je terug.

Duurt gemiddeld 1 - 1,5 uur.

Kwaliteitstoets

Je kunt een adviesgesprek ook gebruiken om je eigen gemaakte ontwerp te toetsen of te verrijken met nieuwe ideeën.  Ik kijk met je mee om te zorgen dat je geen belangrijke zaken over het hoofd hebt gezien, of jouw gemaakte keuzes functioneel en veilig zijn, of de beplanting past bij de bodem en de streek en of je de karakteristieken van het landschap voldoende waarborgt.

Duurt gemiddeld 1 uur - 1,5 uur.

QuickScan

We kunnen in een adviessessie ook een QuickScan doorlopen. Tijdens de QuickScan verkennen we het terrein en inventariseren we wat reeds aanwezig is. Zo worden de kracht- en knelpunten van het terrein inzichtelijk. Op basis van het QuickScan formulier lopen we de wensen door zodat we niets vergeten en heb je een fijn verslag van ons gesprek. We bespreken de mogelijkheden en tasten af of we samen op één lijn zitten. Hebben we een klik dan kunnen we tijdens dit gesprek besluiten dat we samen gaan Krabbelen en Babbelen of dat Paardentuinen een ontwerp voor jou gaat maken. Lees meer onder ontwerp.

Duurt gemiddeld 2 uur - 3 uur.

 

Krabbelen en Babbelen

In een 'Krabbelen en Babbelen' sessie doorlopen we de QuickScan en volgen die op met het maken van een potloodschets. Hiervoor gebruiken we een luchtfoto van het perceel op schaal. Zo een eerste opzet in hoofdlijnen kan, indien gewenst, uitgewerkt worden tot een digitaal ontwerp.

Duurt vaak minimaal  3,5 uur plus voorbereiding van een schetsondergrond.  

 

Mocht het advies niet aan je verwachting voldoen, of mochten we geen klik hebben, dan kan het advies ook na een uur beëindigt worden. Wil je me eerst graag eens ontmoeten? Kom dan naar een lezing of infosessie in De Paardentuin. Ben je wel direct overtuigd dat ik je kan helpen bij jouw project, stuur dan een mail met behulp van het contactformulier.

 

 

 

zo waardevol vinden andere onze adviessessies

REVIEW_Joyce Lasance
REVIEW_Lienke Bakker
REVIEW_Martin Uittenbogaard